Dopisna biblijska škola

vam nudi široki spektar kurseva koji vam mogu pomoći da bolje upoznate

Bibliju – Sveto pismo Staroga i Novoga zaveta

  • Izaberite jedan od kurseva sa kojim želite da započnete svoje istraživanje.
  • Prijavite se putem kontakt formulara.
  • Nakon što primimo vaš zahtev, mi ćemo vas kontaktirati i poslati vam besplatne štampane lekcije odabranog kursa.
  • Uz lekcije ćete dobiti i ispitne listove koji će vam pomoći da proverite znanje koje ste stekli.
  • Kada ispunite ispitne listove pošaljite nam ih, a mi ćemo vam poslati sledeće lekcije.
  • Na kraju kursa dobićete diplomu za uspešno završen odabrani kurs.
  • Nakon završenog kursa, možete da nastavite istraživanje tako što ćete odabrati sledeći kurs koji želite da pohađate.

Potraga

Mi žurimo, borimo se, patimo, idemo: toliki put, a onda… na kraju ipak umiremo. Čini se preteško da bi uopšte imalo smisla. Nije ni čudo što se hrvemo sa teškim pitanjima koja vape za odgovorima koje teško pronalazimo. Zašto postojimo? Odakle smo? Čemu možemo da se nadamo?  Koja je svrha našeg života ako smo, ne svojom voljom, »postavljeni ovde«? Zašto toliko bola i patnje? Kakav je smisao svega kad smrt ionako ima poslednju reč?

Velike istine Biblije

Možemo li u ovo prosvećeno, prefinjeno i sekularno vreme još uvek verovati Bibliji. Da li je istinita? Da li je pouzdana? Da li je važna? Da li velike istine kojima nas uči vrede i danas? Da li je ona zaista Božja Reč?

Verovanja ranih hrišćana

Кakva je to sila pratila prve hrišćane i davala im snagu da se suoče sa progonstvom i smrću? Kako je Hristovo učenje dovelo do velikih promena u narednim vekovima?

Priča o apostolu Pavlu

Nekada nemilosrdni progonitelj hrišćana doživeo je čudesno obraćenje u susretu sa Hristom. Upoznajte apostola Pavla kao čoveka od akcije, vere, poštenja i istrajnosti do smrti.

Tajne proroštva

Кoja je svrha i važnost biblijskih proročanstava? Zašto su proročanstva napisana u tajanstvenim kodovima, šiframa i simbolima? Кoliko je neko biblijsko proročanstvo verodostojno?

Arheologija – iskopavanje prošlosti

Mnogi biblijski izveštaji rasvetljeni su tek nakon arheoloških pronalazaka, ukazujući da ono što je smatrano legendom predstavlja istorijsku stvarnost. Zakoračite u svet biblijske arheologije!

Zdravlje u vašim rukama

Zdravlje je stanje potpunog telesnog, duhovnog, duševnog i socijalnog blagostanja. Saznajte kako moderna medicina potvrđuje drevne biblijske savete o zdravlju.